Jocuri grafice Catalogul Creț

Jocuri grafice

Am descoperit aceste jocuri într-un curs de desen pe Domestika și m-am gândit numai la cât de grozave sunt pentru momente din lecție și pauze ploioase. Pentru copii mici și copii mari. Mai mult, mi-am imaginat ce surprize vor crea la ora de pictură și felurile în care jucătorii vor experimenta cu posibilitățile fiecărei situații. Trebuia să împărtășesc cu cineva!

1. Primul joc: CĂRTIȚA (4-5 jucători)

Desenează 2 sau mai multe puncte (găuri) pentru copii pe un A4/A3. Pe rând, fiecare jucător face un tunel între 2 găuri (le unește) și  sapă o gaură (marchează un punct) pe tunelul trasat de el. Când una din găuri este conectată la 3 tunele, jucătorul din tura respectivă o va închide (o încercuiește). Nu va mai putea fi folosită pentru tunele viitoare. Jocul se termină când nu mai există 2 puncte ce pot fi unite. Experimentați cu diverse linii (dreaptă, curbă, frântă) și culori, exersați atenția și observați posibilitățile în funcție de numărul de puncte cu care începe jocul.

2. Al doilea joc: LA PLAJĂ (3-5 jucători)

Pe un A4/A3, jucătorii merg la plajă. Întreaga pagină e plaja lor liberă. Fiecare va folosi o culoare și va desena câte un punct pentru fiecare om care vine la plajă. Regula este că oamenii se așează la distanță pentru a construi castele în tihna peticului lor de nisip. Copiii vor estima cele mai bune poziții și vor decide împreună când se închide plaja fiindcă este prea aglomerată. Nu vrem șezlong lângă șezlong. Rezultatul va aminti de tablourile îmbulinate ale lui Damien Hirst. Jocul se poate dezvolta într-un tablou abstract sau punctele se pot metamorfoza sub pălării și umbrele, ori într-o lecție cu distanțe, perimetre și arii.

3. Al treilea joc: CERCUL (4-5 jucători)

Dedicat colaborării dintre jucători, jocul presupune desenarea unui cerc perfect. Primul jucător desenează și umple primul cerc cu o culoare. Următorul privește cu atenție, completează marginile cercului și încearcă să îl perfecționeze. Și tot așa. Fiecare jucător este cronometrat și are la dispoziție doar 30 de secunde să lucreze la cerc. Copiii vor continua până când decid că cercul este perfect. Erorile inevitabile vor crea mereu situații noi și rezultate grafice hipnotizante. Jocul poate fi folosit la ora de dezvoltare personală pentru a susține discuția despre farmecul și provocările lui „împreună” sau la ora de comunicare pentru a exersa instrucțiunile, de exemplu.

Ce joc ți-a atras atenția? Cred că toate trei pot cuceri mințile copiilor, însă preferatul meu este Cercul.

Pe curând,

Nastasia

P.S. Te pregătești pentru începutul anului școlar? Următoarele articole sunt pentru tine:

  1. Scrisoare pentru părinți
  2. Cum decorezi clasa la început de an?
  3. Rutina clasei: Calendarul
  4. Rutina clasei: Pașaportul (Stările Unite ale Cunoașterii)
  5. Care este viziunea clasei?
  6. Ce sunt regulile?

Catalogul Creț este pe Facebook și pe Instagram.

Share

Dacă ți-a plăcut acest articol și vrei să te anunț când îl voi publica pe următorul, te invit să te alături Comunității Iubitorilor de Bigudiuri

Subscription Form

Poate ți-ar plăcea să citești din următoarele articole

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *