Concurs Ziua Educației 2022 Catalogul Creț

Ideea

Se spune că dacă poți să îți imaginezi cu claritate unde vrei să ajungi, pașii te vor duce într-acolo. Fie că este vorba despre viziunea clasei sau viziunea personală, cheia este să dedici timp exercițiilor de vizualizare și să ai încredere că te vei apropia de idealurile tale. Poate că nu va fi mereu evident cum, poate că va dura mai mult sau imaginea își va schimba detaliile pe drum, însă cu siguranță vei găsi cheile pentru toate aceste provocări când vei acorda atenție relației cu tine și cu cei din jur.

De Ziua Educației, te invit să îți oferi câteva astfel de momente în cadrul unui exercițiu simplu. Și apoi, de vei dori, să participi la concurs.

Exercițiul

Ia-ți câteva minute fără întreruperi și imaginează-ți:

Este sfârșitul anului școlar. Festivitatea s-a încheiat și oamenii au început să plece acasă. Pe rând, o parte din elevii tăi vin să vorbească cu tine. Fiecare vrea să îți spună câteva cuvinte despre cum a fost anul școlar pentru el/ea. Ascultă cu toată deschiderea. Ce auzi că îți spune? Ce citești pe chipul său? Ce simți în timp ce asculți? E rândul tău să vorbești. Ce vrei să împărtășești cu fiecare?

După exercițiu, notează-ți cu ce elevi ai vorbit. Cum este relația cu ei în prezent? Ce reprezintă fiecare pentru tine? Ce păstrezi valoros din discuția cu ei?

Participă la concurs 

Scrie minim 150 de cuvinte despre ce ai auzit/văzut/simțit în timpul exercițiului și despre ce ai descoperit cu o mai mare claritate după.Trimite ce ai scris într-un mesaj pe IG/FB până pe 7/10, ora 12 PM.

Te rog să folosești formatul: text, nume + prenume, școală, localitate, județ.

Prin participare, îți oferi acordul să împărtășesc textul tău cu comunitatea de cititori ai Catalogului Creț într-un articol care va celebra devotamentul cadrelor didactice pentru relația cu elevii. Dacă preferi ca acest lucru să se întâmple sub anonimat, te rog scrie anonim după județ.

Câștigătorul va fi ales aleatoriu. Extragerea va fi făcută public pe 7/10, ora 6 PM.

Premiul

Premiul este gândit ca partener de drum și include:

  • Profesorul eficient. Programul Gordon pentru îmbunătățirea relației cu elevii – Thomas Gordon (nominalizat la Premiul Nobel pentru Pace) – o carte despre prevenirea și soluționarea conflictelor
  • Cum să predai. Strategii didactice – Phil Beadle – o carte revigorantă pentru ore efervescente
  • Descoperă-ți elementul – Sir Ken Robinson – o carte pentru Omul care inspiră copiii cu pasiunea sa

Un gând din partea mea

Sunt recunoscătoare că existați, voi, cadre didactice pasionate! Mă inspiră să vă observ, să vă întâlnesc și să aud povești despre voi. Aș vrea să vă cunosc pe fiecare, să vă ascult cu gura căscată povestind despre ce minuni faceți și să contribui măcar un milimetru pe traseul vostru.

Până când vom contura o astfel de întâlnire, vă transmit încredere, admirație și bucurie pentru momentele în care aveți nevoie de ele. De nu se simt, sunt la un mesaj distanță.

Rămâneți curioase,

Nastasia

Share

Dacă ți-a plăcut acest articol și vrei să te anunț când îl voi publica pe următorul, te invit să te alături Comunității Iubitorilor de Bigudiuri

Subscription Form

Poate ți-ar plăcea să citești din următoarele articole

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *